Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 20 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Zondag 5 juli : Themawandeling "op zoek naar de grote grazers"

Dinsdag 30 juni 2020, 20:55u

Zondag 5 juli : Themawandeling "op zoek naar de grote grazers"

 

In de Broekpolder loopt een grote kudde Schotse Hooglanders. Deze prachtige runderen zijn o.a. verantwoordelijk voor het onderhoud van het gebied De Ruigte. Daarnaast zorgen ze ook voor het nageslacht. Op veel vragen over deze stoere dieren geven de Broekpoldergidsen antwoord. Op zondag 5 juli vertrekken zij om 18:30 uur vanaf de parkeerplaats aan de Watersportweg, ter hoogte van watersportvereniging De Bommeer. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

 

De kosten zijn 4 euro per persoon. Op vertoon van een vrijwilligerspas betaal je 2 euro. De gidsen adviseren je een lange broek en dichte schoenen of laarzen aan te trekken. Ook de hond is van harte welkom, mits aangelijnd.

 

Zin om mee te lopen?

Elke wandeling heeft een maximaal aantal van 24 personen en er wordt gewandeld in groepen van 8. Uiteraard doen we dit allemaal volgens de RIVM-regels.

Let op: het is zeker nu heel belangrijk om je van tevoren aan te melden via: broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl of neem contact op met Tineke Oostveen: 0624270198.

 

Volgende wandeling

De volgende wandeling is op woensdag 15 juli en betreft een zomeravondwandeling.

Voor meer informatie zie ook de website van de Federatie Broekpolder: www.federatiebroekpolder.nl.1045 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 juni 2020, 20:58