Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 20 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Burgemeester sluit autodemontagebedrijf vanwege meerdere gestolen goederen

Donderdag 9 juli 2020, 20:24u

Burgemeester sluit autodemontagebedrijf


Burgemeester Bas Eenhoorn heeft een spoedsluiting opgelegd aan een autodemontagebedrijf aan de Vulcaanweg in Vlaardingen. In het bedrijf werden meerdere gestolen goederen aangetroffen. Het bedrijf blijft voor minimaal drie maanden gesloten.

 

De misstanden werden aangetroffen tijdens een integrale bedrijvencontrole. Aan deze controle hebben, naast boa’s en bouw- en woningtoezicht van de gemeente Vlaardingen, verschillende partners meegedaan. De douane, politie, DCMR, het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT), Stedin, Verzekeringsbureau voor voertuigcriminaliteit (VbV) en de brandweer.

 

Aanpak ondermijning
Gemeente Vlaardingen trok bij deze controle op met meerdere partners waaronder het Regionaal Operationeel Bestuurlijk Team (ROBT). Dit team helpt gemeenten binnen de regio Rotterdam met het verbeteren van de bestuurlijke aanpak met advies, uitvoering en informatie. De bestuurlijke aanpak is namelijk hét instrument om ondermijnende criminaliteit te frustreren en te belemmeren.

 

In het Integraal Veiligheidsplan 2020-2023 van de gemeente Vlaardingen is de aanpak van ondermijning als speerpunt opgenomen. Uit de veiligheidsanalyse komen namelijk nadrukkelijk de grootschalige ondermijningsproblemen in Vlaardingen naar voren. In de afgelopen periode zijn er bijvoorbeeld meerdere grote hennepkwekerijen aangetroffen, gestolen onderdelen en situaties waaruit voorbereidende handelingen voor de productie van harddrugs bleken.

 

Omdat de bedrijventerreinen aantrekkelijk zijn voor ondermijnende criminaliteit zijn in 2019 de integrale controles geïntensiveerd. Meer partners hebben zich aangesloten bij de integrale controles zoals de Belastingdienst, de VbV en het AVIM. Dit bevordert de aanpak van ondermijning in Vlaardingen, omdat we met meer disciplines optrekken en misstanden kunnen constateren en aanpakken. Tevens zoomen we in op branches die oververtegenwoordigd zijn op de bedrijventerreinen en waarvan bekend is dat deze gevoelig zijn voor ondermijning. Daarnaast houden we in de gaten of malafide ondernemers vanuit de regio richting Vlaardingen komen. Hierover houden we nauw contact met de regiogemeenten.

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1569 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 9 juli 2020, 20:25