Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 16 juli 2024
bewolkt 18° Bewolkt

Café Matinee voor twee weken gesloten vanwege niet naleven coronamaatregelen

Donderdag 3 september 2020, 21:21u

foto Google StreetView


Café Matinee voor twee weken gesloten vanwege niet naleven coronamaatregelen


De voorzitter van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, Ahmed Aboutaleb, heeft op verzoek van burgemeester Bas Eenhoorn, Café Matinee tot 17 september gesloten. Matinee heeft hierop vooruitlopend gisteren zelf al besloten het café te sluiten.

 

Al eerder was aangegeven er strenger op toe te gaan zien of de horeca de maatregelen uit de Noodverordening wel voldoende naleven. Na meerdere gesprekken en waarschuwingen werd dit weekend geconstateerd dat in de horecagelegenheid de maatregelen niet werden nageleefd. Er werd geen 1,5 meter afstand gehouden, de bezoekers waren niet geplaceerd, er waren te veel bezoekers aanwezig en er werd gedanst.

 

Regels voor de horeca
In restaurants, cafés en op het terras, binnen en buiten, houden gasten altijd 1,5 meter afstand tot elkaar (tenzij ze uit 1 huishouden komen), hebben ze een vaste zitplaats en leven ze hygiënemaatregelen na. Daarnaast vindt er altijd een reservering en gezondheidscheck plaats.  In de horeca is het verplicht bezoekers te vragen zich te registreren ten behoeve van bron- en contactonderzoek door de GGD bij een besmetting.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1164 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 september 2020, 21:23