Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 24 februari 2024
zware motregen Zware motregen

De scholen zijn weer begonnen !

Donderdag 3 september 2020, 21:46u

De scholen zijn weer begonnen!


Zoals u waarschijnlijk al gemerkt heeft, gaan deze week weer veel kinderen op de fiets naar school. Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ roept onze gemeente samen met Veilig Verkeer Nederland alle verkeersdeelnemers op om extra aandacht voor elkaar te hebben, zodat kinderen veilig op school komen.

 

De landelijke Fietsersbond geeft handige tips voor ouders en voor kinderen :

>> Koop een fiets die past bij de lengte van uw kind. Een te grote fiets maakt een kind onzeker. Ook is het gevaarlijk, het kind moet met zijn voeten plat op de grond kunnen staan.
>> Het veiligste is een fiets met twee soorten remmen: een terugtraprem én een handrem. Niet elk kind is sterk genoeg om terug te trappen of kan goed met een handrem omgaan. Kiest u voor een fiets met één rem, dan is een terugtraprem de beste optie.
>> Controleer regelmatig remmen en verlichting van de fiets van uw kind. Zorg ook voor reflectoren op het achterspatbord en de trappers.
>> Laat de auto vaker staan en ga samen lopen of fietsen. Zo doet uw kind verkeerservaring op.
>> Gaat uw kind een nieuwe route fietsen? Oefen dan een aantal keer samen, zodat uw kind weet wat hij of zij op risicovolle plekken moet doen.
>> Stimuleer altijd om een veilige route te nemen. Dit is niet per definitie de kortste route! Verken de veilige route(s) samen met uw kind(eren). 
>> Leer uw kind om bij een verkeerslicht altijd áchter een bus of vrachtwagen te gaan staan, nooit ernaast. Hiermee voorkomt u dat uw kind in de gevaarlijke dode hoek terechtkomt.
>> Fris samen met uw kind de verkeersregels op.


berichtbron Gemeente Vlaardingen


909 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 september 2020, 21:50