Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 24 februari 2024
zware motregen Zware motregen

Broekpolderweg maandag 7 september 07.00 uur tot uiterlijk vrijdag 11 september 16.00 uur afgesloten voor doorgaand verkeer

Donderdag 3 september 2020, 21:59u

Broekpolderweg 5 dagen afgesloten voor doorgaand verkeer


Van maandag 7 september 07.00 uur tot uiterlijk vrijdag 11 september 16.00 uur is de Broekpolderweg ter hoogte van het scoutingterrein afgesloten voor al het verkeer. In deze week vervangt bouwconsortium BAAK een duiker die onder de Broekpolderweg ligt.

 

Tijdens de werkzaamheden aan het persriool bij de Broekpolderweg bleek ter hoogte van de scouting en de manege een bestaande duiker (een verbinding tussen twee watergangen) verzakt te zijn. Hierdoor blokkeert de duiker het tracé van het persriool. Om het persriool te kunnen afbouwen, verplaatst BAAK de duiker tussen 7 en 11 september. Ter hoogte van het scoutingterrein is de Broekpolderweg dan in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.

 

Bereikbaarheid (brom)fietsers en voetgangers 
(Brom)fietsers en voetgangers worden omgeleid via de Watersportweg en het fietspad dat achter de voetbalvelden en langs de hockeyvelden loopt. Via deze route zijn alle verenigingen en restaurant Jofel aan de Plas zowel vanuit Vlaardingen als Maassluis bereikbaar. 


Afsluiting Broekpolderweg en omleiding voor fietsers 7-11 september 2020


 

Bereikbaarheid autoverkeer 
Tijdens de afsluiting blijven alle verenigingen en parkeerplaatsen langs de Broekpolderweg bereikbaar. De manege en het tijdelijke parkeerterrein bij de gemeentewerf zijn bereikbaar via de Watersportweg in Vlaardingen. Vanaf dat parkeerterrein kunnen bezoekers wandelen naar de voetbalverenigingen. Vanaf de manege ligt een wandelpad naar de scoutingterreinen. De overige verenigingen en parkeerterreinen (bij de hockeyvereniging en de volkstuinen) aan de Broekpolderweg zijn bereikbaar vanaf Maassluis via de Kortebuurt. Ook restaurant Jofel aan de Plas is bereikbaar vanaf Maassluis via de Kortebuurt.


Routes autoverkeer Broekpolderweg 7-11 september 2020


Werkzaamheden rioolpersleidingen
Voor de aanleg van de Blankenburgverbinding, een project van Rijkswaterstaat, moet een rioolpersleiding die langs de A20 ligt naar de Broekpolderweg opschuiven. In de Broekpolderweg ligt ook een bestaande (oude) rioolpersleiding, die hard aan vervanging toe is. De gemeente en Rijkswaterstaat zijn overeengekomen om de werkzaamheden aan beide leidingen te combineren. In de middenberm van de Broekpolderweg liggen eind 2020 straks twee nieuwe rioolpersleidingen naast elkaar.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1012 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 3 september 2020, 22:02