Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 24 februari 2024
zware motregen Zware motregen

Sinterklaas komt coronaproof naar Vlaardingen !!

Vrijdag 11 september 2020, 20:40u

Sinterklaas komt coronaproof naar Vlaardingen !!

 

Het is een veel gestelde vraag in Vlaardingen : “Komt Sinterklaas dit jaar nog naar onze haringstad?”

Het was dit voorjaar al snel duidelijk: de traditionele intocht via de Vlaardingse Oude Haven met veel mensen langs de kant, de Stoomboot vol met Pieten en het drukke feest op het Veerplein was niet mogelijk. Het Corona virus heeft ervoor gezorgd dat vele evenementen niet door konden gaan. Inmiddels weten we ook, dat waarschijnlijk in de komende maanden hierin niet veel zal veranderen.

 

Maar we zouden geen Vlaardingers zijn, als we niet direct aan de slag waren gegaan en de mouwen hadden opgestroopt om het feest toch door te laten gaan.

 

Dus gaat de Sinterklaasintocht dit jaar door?

Ja! Op zaterdag 14 november vieren we de intocht van Sinterklaas. De afgelopen maanden is de organisatie, in goed overleg met de gemeente, bezig geweest met het uitdenken van mogelijkheden.

Artikel gaat verder onder de foto


Sinterklaas op de Vlaardingse kade voor de Visbank


Hoe ziet de intocht er dit jaar uit?

Dit jaar gaan we het Sinterklaasfeest net even anders met elkaar vieren dan we gewend zijn. Normaal komen alle kinderen, tijdens de intocht, naar Sinterklaas. Dit jaar komt de goedheiligman op een feestelijke locatie naar de kinderen toe.

 

Op meerdere momenten gedurende de dag vindt er een geweldig feest plaats. Tijdens een vrolijke voorstelling zien de kinderen op een groot scherm de stoomboot, met de welbekende toeter, onze mooie Vlaardingse haven binnenvaren. Ze zien hoe Sinterklaas op zijn schimmel stapt terwijl de pietenband allerlei bekende liedjes speelt. Bij de Visbank wordt Sinterklaas welkom geheten door onze burgemeester. En natuurlijk bezoekt de Sint de kinderen tijdens de voorstelling. Het hele feest zal ook live uitgezonden worden via internet.

 

Vanzelfsprekend worden op alle momenten de landelijke richtlijnen aangehouden. Zo wordt de 1,5 meter sociale afstand aangehouden, delen de pieten het snoepgoed verpakt uit en er zal een registratie zijn van iedere bezoeker.

 

Meer weten?

In de weken voorafgaand aan de intocht zal er meer informatie worden verstrekt.

Houd de website www.sintinvlaardingen.nl en www.facebook.com/sintinvlaardingen of www.instagram.com/sintinvlaardingen in de gaten voor alle informatie.

 

Houd zaterdag 14 november dus vrij en kom op bezoek bij Sinterklaas!3409 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 11 september 2020, 20:44