Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zaterdag 20 april 2024
half bewolkt Half bewolkt

Schermvereniging Trefpunt - Clubkampioenschappen 2021

Zondag 18 juli 2021, 22:10u

Schermvereniging Trefpunt - Clubkampioenschappen 2021

 

Een zucht van verlichting: de Clubkampioenschappen konden weer met een gerust hart worden georganiseerd. In 2020 werd dit tegengehouden door het coronavirus. De leden stonden te trappelen om opnieuw uit te maken wie de meeste tegenstanders kon verslaan.

 

In de allerjongste groep waren weinig schermers. Daarom werden er niet meer dan twee prijzen uitgereikt. Maar de winnaars waren natuurlijk hartstikke trots. Hier werd Jelte de Jong, als altijd fel strijdend, tweede en Jade Anker werd in een fraaie stijl als eerste op het schild gehesen.

 

In de iets óudere’ groep waren heel wat schermers zonder noemenswaardige ervaring. Dit kon hen niet tegenhouden om de eer zo hoog mogelijk te houden. Ook al was er dan geen podiumplaats bij, het was een goede voorbereiding voor toekomstige toernooien.

Ze moesten allen flink aan de bak om te laten zien wat ze waard waren.

In deze groep waren uiteindelijk drie schermers met een gelijk aantal overwinningen. Het saldo van gegeven en ontvangen treffers werd toen het selectiecriterium. Deze nek-aan-nekrace eindigde daarmee met een eerste plaats voor Olivier Brandenburg; tweede werd Quinten Krottje en derde Mees Anker. In 2019 werd Olivier ook eerste net als in 2018. Mees werd in 2019 tweede.

De vierde plaats was voor, relatief nieuwkomer, Lars Hamilton of Silvertonhil, die het geweld van de eerste drie over zich heen moest laten komen.

 

Bij de wat oudere jeugd was de clubleus, Vechtlust vanuit een Gezonde Geest, echt aan de orde. De resultaten van de eerste drie schermers lagen heel dicht bij elkaar. Een slopende race waarin tien treffers moesten worden gescoord, leidde ertoe dat Nino de Jesus Cunha eerste werd. Loek Klaassen, vorig jaar eerste, veroverde nu de tweede plaats en Lars Starink was consistent en werd opnieuw derde.

 

Bij sabel senioren gaf Hugo-Jan Dulfer zijn tegenstanders weinig kans en werd, ongeslagen eerste. Ronald Overgoor, in 2019 nog vierde, veroverde met slechts één verliespartij de tweede plaats. Laura Kemper ging met de derde plaats schuiven. Nieuwkomer Elisabeth Vooys nam tevreden genoegen met een vierde plaats.

 

De oudste deelnemer Peter van Riel gooide al zijn ervaring in de strijd. Daarmee kon hij in 2019 eerste worden. Nu eindigde hij met eenzelfde aantal overwinningen als Jeroen Wijnhorst. De laatste had een beter saldo van gegeven en ontvangen treffers. Peter van Riel werd daardoor vierde en Jeroen Wijnhorst derde. Koos Beke werd met één verliespartij tweede en Jeroen van der Velde werd ongeslagen eerste.

 

Clubkampioenen 2021: Jade Anker, Olivier Brandenburg, Nino de Jesus Cunha, Hugo-Jan Dulfer en. Jeroen van der Velde.


Tekst & foto's : Jan Buijsse


1143 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 18 juli 2021, 22:12