Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 16 juli 2024
half bewolkt 17° Half bewolkt

Vanaf 1 januari : Reclamefolders alleen door brievenbus met JA sticker

Dinsdag 7 december 2021, 19:44u

Reclamefolders alleen door brievenbus met JA sticker

Vanaf 1 januari 2022 tegen papierverspilling

 

Iedere week een stapeltje folders door de brievenbus, dat tikt lekker aan. Per huishouden komt er jaarlijks in ons land gemiddeld zo een 26 kilo reclamedrukwerk op de deurmat. Om de hoeveelheid papierafval te verminderen, gaan we het in Vlaardingen vanaf 1 januari 2022 anders doen: Alleen huishoudens die op de brievenbus duidelijk aangeven reclamedrukwerk te willen, mogen vanaf die datum nog ongeadresseerd reclamedrukwerk bezorgd krijgen.

 

Om de hoeveelheid papierafval te verminderen, mag ongeadresseerd reclamedrukwerk straks alleen bezorgd worden bij inwoners die hier bewust voor kiezen. Geen sticker op de brievenbus? Dan krijgt u nog wel huis-aan-huisbladen, maar mag de bezorger geen ongeadresseerde reclamefolders meer bij u bezorgen. 

 

Sticker
Bewoners die wel folders willen ontvangen, kunnen dat aangeven door een Ja sticker (groene ronde sticker) of een Ja/Ja sticker (horizontale variant) op de brievenbus te plakken. De Ja sticker wordt door de reclamefolderverspreider in Vlaardingen bij veel bewoners aan het eind van dit jaar in het folderpakket bezorgd. Wie de sticker misgelopen is, maar wel graag reclamedrukwerk ontvangt, kan een gratis sticker ophalen op het stadskantoor. Wilt u niet alleen geen folders ontvangen, maar ook geen huis-aan-huisblad? Dan kunt u kiezen voor een Nee/Nee sticker. Ook deze kunt u kosteloos ophalen bij de balie van het Stadskantoor.

>artikel gaat verder onder afbeelding<


U dient per 1 januari een JA sticker op de brievenbus te hebben, indien u reclamefolders wenst.


Geen aanbieding missen?
Wilt u bijdragen aan minder papierafval, maar toch op de hoogte blijven van aanbiedingen die voor u interessant zijn? U kunt op verschillende websites en apps terecht voor een digitale versie van reclamefolders. Neem bijvoorbeeld een kijkje op www.allefolders.nlwww.reclamefolder.nl of www.folders.nl. Als u alleen folders wilt ontvangen van bedrijven die u interessant vindt, dan kunt u dat melden via de website www.folderkiezer.nl of www.kiesjefolders.nl. U krijgt het gewenste reclamemateriaal dan per post toegestuurd. Het is dan een geadresseerd reclamepakket, waardoor het wel bij u bezorgd mag worden. U hoeft in dit geval dus geen Ja sticker te plakken, anders krijgt u alsnog alle reclame die u niet wenst.

 

Actieplan 
De invoering van deze maatregel tegen papierafval, komt voort uit het Actieplan Halvering Restafval. Naar aanleiding van dit plan om met elkaar de berg restafval die in de verbrandingsovens verdwijnt te halveren, kwam de gemeenteraad met dit voorstel om ook de hoeveelheid papierafval te verminderen.

 

tekst Gemeente Vlaardingen
 


3979 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 7 december 2021, 19:50