Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 16 juli 2024
half bewolkt 17° Half bewolkt

Vlaardingse weekmarkten open tijdens huidige lockdown

Woensdag 22 december 2021, 20:06u

Vlaardingse weekmarkten open tijdens huidige lockdown

 

U had het wellicht afgelopen zaterdagavond 18 december al gehoord in de persconferentie van demissionair minister-president Mark Rutte. Een uitzondering op de toen afgekondigde lockdown luid; dat de weekmarkten in z’n geheel open mochten blijven. Daarbij wordt nu ook geen onderscheid gemaakt tussen food en non food. Men ziet de weekmarkt als “supermarkt in de frisse buitenlucht”.

 

Veel Vlaardingse kraamhouders zagen de bui vorige week in aanloop naar de persconferentie al hangen. Weer in een lockdown en je handel ligt compleet stil. Vorig jaar was dit voor de foodkramen ook een aantal weken. Maar voor de non-foodkramen duurde de lockdown maar liefst 4 maanden. Er heerste toen veel onbegrip onder de kleine ondernemers. “We staan toch in een maximaal geventileerde buitenruimte. En met die 1,5 meter afstand komt het wel goed. Menig kraam is zeker dieper dan 1,5 meter, dus geen probleem leek het voor hun.”

 

Blij verrast waren de marktondernemers dan ook, toen ze zaterdagavond van Mark Rutte hoorden dat de weekmarkt in z’n geheel open kon blijven. Voor de foodkramen en dus ook de non-foodkramen. De benaming “Supermarkt in de frisse buitenlucht!” was geboren.


Verse groente of nieuwe kleding uitzoeken, het kan allemaal op de weekmarkt


 

Woensdagmiddag 22 december was er dan ook “gewoon” weekmarkt op het Vlaardingse Veerplein. De paden tussen de kramen staan al bijna 2 jaar coronaproof. Dat wil zeggen dat er een rij kramen tussenuit gehaald is op het plein, waardoor er bredere paden ontstaan en men zo goed de 1,5 meter afstand kan waarborgen. Als iedereen zich hier nu keurig aan houd en een beetje oplet dat het niet te druk wordt bij de kramen, kan deze frisse supermarkt gewoon door blijven gaan.


Verse vis is er natuurlijk ook te halen


Komende markdagen in Vlaardingen :

 

Donderdag 23 december : Weekmarkt De Loper van 8 tot 13 uur

Vrijdag 24 december : Weekmarkt Veerplein van 9 tot 16 uur

Zaterdag 25 december : geen weekmarkt ivm 1e kerstdag

 

Woensdag 29 december : Weekmarkt Veerplein van 9 tot 16 uur

Donderdag 30 december : Weekmarkt De Loper van 8 tot 13 uur

Zaterdag 1 januari : geen weekmarkt ivm nieuwjaarsdag

 

Woensdag 5 januari : Weekmarkt Veerplein van 9 tot 16 uur

Donderdag 6 januari : Weekmarkt De Loper van 8 tot 13 uur

Zaterdag 8 januari : Weekmarkt Veerplein van 9 tot 16 uur

Etc..4343 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 22 december 2021, 20:53