Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 16 juli 2024
half bewolkt 17° Half bewolkt

Wie word Zonnebloemen Koning(in) 2022 ?

Dinsdag 15 maart 2022, 21:15u

Wie word Zonnebloemen Koning(in) 2022 ?

 

De vrolijkste wedstrijd van Vlaardingen gaat weer van start! Vanaf deze week kan je je inschrijven voor de zonnebloemenwedstrijd en jouw gratis zonnebloemzaadjes ophalen. Wie aan het eind van de zomer de hoogste zonnebloem van de stad heeft, wordt gekroond tot Zonnebloemen Koning(in) 2022. En heb je geen groene vingers of zonnige tuin? Doe dan mee voor de lol en de fotowedstrijd!

 

VLAARDINGEN - Voor de tweede keer organiseren Vlaardingers Wessel Hebing en Britt Planken de Vlaardingen Bloeit Op zonnebloemenwedstrijd. Gewoon omdat het zo leuk is en de stad wel wat kleur kan gebruiken. En om de bijtjes en andere insecten een handje te helpen natuurlijk. Aanmelden voor de wedstrijd kan vanaf 15 maart. Stuur een mailtje met de naam (of namen) van de deelnemer(s) naar vlaardingenbloeitop@gmail.com.

 

Vlaardingen Bloeit Op

In de Facebookgroep Vlaardingen Bloeit Op ontmoet je de andere deelnemers, vind je tips en houd je het groeiproces van de concurrentie in de gaten. Vorig jaar werden er in deze groep meer dan vierhonderd foto’s en filmpjes en bergen enthousiasme gedeeld. Superleuk om te volgen!

 

Zaadjes en zaaien

Na aanmelding kan iedere deelnemer tot 2 april een zakje met drie biologische zonnebloemzaden ophalen, o.a. bij Buurtkamer De VOP en Wijkcentrum West. De overige ophaallocaties ontvang je per mail. Je mag de zaadjes zaaien wanneer je zelf wil, maar tactisch plannen wordt vaak beloond! 

 

Spelregels

Iedere Vlaardinger die zich heeft aangemeld voor de wedstrijd komt in aanmerking voor de titel. Ook als je je eigen zonnebloemzaadjes hebt gebruikt. Eind augustus geeft je de hoogte van je langste zonnebloem door. Britt en Wessel gaan daarna langs bij de deelnemers met de hoogste zonnebloemen voor een officieel meetmoment. Begin september volgt de kroning van de Zonnebloemen Koning(in) 2022. De winnaar ontvangt ook een prijzenpakket van lokale ondernemers.

 

Fotowedstrijd

Om het nog leuker te maken, is er dit jaar een extra wedstrijd! De deelnemer met de leukste, grappigste of mooiste foto wint ook een leuk pakket. Doe dus ook gewoon mee als je geen groene vingers of zonnige groeiplek hebt!


Foto:: Crystal van der Lugt


2852 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 15 maart 2022, 21:20