Dinsdag 7 mei 2024
licht bewolkt 18° Licht bewolkt

Teleurstellende Waterwegderby tussen VFC en Excelsior '20 eindigt in gelijkspel

Maandag 15 oktober 2018, 19:51u

VFC begon goed aan de wedstrijd en had in de eerste helft het beste van het spel.

In de 19e minuut werd een vrije trap weggewerkt. De afgeslagen bal werd van een meter of 25 binnengeschoten. Keeper Ketting was kansloos. Het was wel tegen de verhouding in, maar daar maalde Excelsior '20 vast niet om.

Amper twee minuten later reageerde Colin Huis in 't Veld goed op een diepe bal. Hij kwam voor zijn verdediger en schoof de 1-1 binnen. VFC bleef sterker en had wat mini-kansjes. Een gevaarlijke uithaal van Colin ging via de paal naast. Excelsior '20 stelde daar weinig tegenover.

In de tweede helft een totaal ander beeld. Excelsior '20 domineerde en probeerde vooral met hoge ballen gevaar te stichten. Het leverde hen niets op. Dat kwam ook door het prima verdedigen van onze jongens.

VFC werd in die tweede helft nauwelijks gevaarlijk, sterker nog we kwamen hooguit zes keer in het vijandige strafschopgebied.

De eindstand 1-1 was dan ook volkomen terecht: beide ploegen verdienden een punt.

Volgende week XerxesDZB thuis. Met de steun van veel supporters moeten er dan toch ook weer punten gehaald kunnen worden.