Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 7 mei 2024
bewolkt 12° Bewolkt

Openbare besluiten college van B&W - 23 oktober 2018

Dinsdag 23 oktober 2018, 19:42u

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 23 oktober 2018.

 

>> VNG ledenraadpleging cao gemeenten 2019 <<
Het college van B&W heeft ingestemd met de concept arbeidsvoorwaardennota van de VNG over de uitgangspunten voor het nieuwe cao-overleg.

 

Toelichting:
De huidige Cao Gemeenten loopt af op 1 januari 2019. De onderhandelingen over de volgende cao beginnen na 1 november 2018. De concept arbeidsvoorwaardennota 2019 is de basis voor de inzet van de gemeentelijke werkgevers voor de volgende Cao Gemeenten. Ter voorbereiding op de onderhandelingen vraagt de VNG of de leden het eens zijn met de voorgestelde uitgangspunten in de concept arbeidsvoorwaardennota.

 

>> Raadsvoorstel tot het vaststellen van de zienswijzebrief op de toetreding van de Regionale Belasting Groep tot de werkgeversvereniging voor waterschappen <<
Het college van B&W heeft het raadsvoorstel tot het vaststellen van de zienswijzebrief  op de toetreding van de Regionale Belasting Groep tot de werkgeversvereniging voor waterschappen en aan waterschappen gelieerde organisaties in het publieke domein vastgesteld.

 

Bijlage:
RV Regionale Belasting Groep (pdf, 1MB)


Toelichting:
Het college stelt de raad voor om met een zienswijzebrief in te stemmen met de toetreding van de Regionale Belasting Groep tot de werkgeversvereniging voor waterschappen en aan waterschappen gelieerde organisaties in het publieke domein.

 

>> Definitief vaststellen intentieovereenkomst BPD Museumkwartier <<
Het college van B&W heeft de intentieovereenkomst Museumkwartier met BPD definitief vastgesteld.  

 

Toelichting:
Samen met projectontwikkelaar BPD wordt een haalbaarheidsfase gestart. In de haalbaarheidsfase komt een stedenbouwkundig plan tot stand. Deze doorontwikkeling is een vervolg op de huidige sloopfase in het plangebied van BPD in het Museumkwartier. De uitvoering van de plannen van BPD leidt tot aanzienlijke verhoging van de (woon)kwaliteit aan de Westhavenkade. BPD doet gedegen onderzoek naar de juiste doelgroepen voor hun ontwikkelingslocaties om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen. Het opnieuw leefbaar maken van het plangebied en de renovatie van een groot aantal historische panden zal het woongenot in de Vettenoordse Polder (VOP) doen toenemen.

 

>> Wijziging woonwagenbeleid Vlaardingen <<
Het college van B&W heeft:

1. ingestemd met de te wijzigen woonwagenbeleid,
2. het raadsmemo vastgesteld,
3. de brief aan de bewoners van de woonwagens is vastgesteld.


Bijlage:
Woonwagenbeleid Vlaardingen (pdf, 120kB)


Toelichting:
De gemeente stelt het beleid voor woonwagens en standplaatsen vast als onderdeel van het volkshuisvestingsbeleid. Dit beleid moet recht doen aan de cultuur van woonwagenbewoners, hen beschermen tegen discriminatie en voldoende rechtszekerheid bieden. Volgens het nieuwe beleid mag de nuloptie (beter bekend als uitsterfbeleid) niet meer worden toegepast. Vrijkomende standplaatsen worden via het regionale Woonnet Rijnmond toegewezen. Geïnteresseerden voor vrijkomende standplaatsen kunnen zich inschrijven bij Woonnet Rijnmond en bouwen zo inschrijfduur op. Vlaardingse woonwagenbewoners (inwonende kinderen) krijgen voorrang bij toewijzing van vrijkomende standplaatsen.

 

>> Afwijzing tegemoetkoming planschade ‘Maasoeverzone’ <<
Het college van B&W heeft:

besloten het verzoek om tegemoetkoming in planschade van de aanvrager af te wijzen;
de antwoordbrief beslissing op verzoek planschade vastgesteld.


Toelichting:
Een bedrijf uit de Rivierzone heeft een verzoek ingediend om tegemoetkoming in planschade te krijgen. Na onderzoek en advies van een onafhankelijk planschadeadviseur, geselecteerd door het bedrijf zelf, heeft het college besloten dit verzoek op basis van het advies af te wijzen.

 

>> Beantwoording artikel 36-vragen van mevrouw Van Kalken over de WOZ-waardevermeerdering door zonnepanelen <<
Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 36-vragen van mevrouw Van Kalken (GroenLinks) over de WOZ-waardevermeerdering door zonnepanelen vastgesteld.

 

Bijlage:
Zonnepanelen (pdf, 46kB)


Toelichting:
Naar aanleiding van de uitspraak van het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden begin september dat zonnepanelen onderdeel uitmaken van de WOZ-waarde heeft mevrouw Van Kalken van GroenLinks vragen gesteld. Op dit moment wordt in de taxatie nog geen rekening gehouden met de waardevermeerdering door zonnepanelen.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen van de heer M. Alderliesten over burgerparticipatie/inspraak vreugdevuren <<
Het college van B&W heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer M. Alderliesten (CDA) over burgerparticipatie/inspraak vreugdevuren vastgesteld.

 

Bijlage:
Inspraak Vreugdevuren (pdf, 59kB)


Toelichting:
Door aan de omwonenden en het Vlaardingse internetpanel een enquête voor te leggen wordt duidelijk hoe de vreugdevuren worden ervaren.

 

>> Opdrachtbrief EAV 2018 - 2022 <<
Het college van B&W heeft de antwoordbrief aan de Economische Adviesraad Vlaardingen (EAV) conform ontwerp vastgesteld.

 

Toelichting:
De EAV stelt voor haar adviesrol voort te zetten, zoals ze die sinds 2013 vervult en die verschillende malen is bijgesteld (onder meer in 2015). In deze opdrachtbrief stelt zij voor, vooral in te zetten op advies op een breder terrein van beleidsonderwerpen (niet alleen economisch, maar wel altijd vanuit economisch perspectief). Het betreft gevraagd en ongevraagd advies.

 

>> Vaststellen uurtarief peuteropvang en extra bijdrage doelgroepkind 2019 <<
Het college van B&W heeft:

1. het uurtarief voor de peuteropvang voor 2019 met de daarbij behorende ouderbijdragentabel vastgesteld;
2. de extra bijdrage per doelgroepkind voor 2019 binnen de peuteropvang/voorschoolse voorziening vastgesteld.


Toelichting:
Het uurtarief voor de peuteropvang is verhoogd conform landelijke ontwikkelingen.

 

>> Verkoop landgoed Hoogstad <<
Definitief besluiten tot de verkoop van landgoed Hoogstad (Westlandseweg 250-258).

 

Toelichting:
Het college heeft besloten aan wie landgoed Hoogstad wordt verkocht. Volgende week wordt de nieuwe eigenaar bekend.


1152 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 23 oktober 2018, 19:50