Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Woensdag 1 mei 2024
half bewolkt 20° Half bewolkt

Pannenkoekrestaurant op landgoed Hoogstad

Dinsdag 30 oktober 2018, 17:31u

Pannenkoekrestaurant op landgoed Hoogstad

 

Nieuwe eigenaar voor Landgoed Hoogstad


Landgoed Hoogstad wordt door de Gemeente Vlaardingen verkocht aan de familie van Buuren. Familie van Buuren opent een pannenkoekrestaurant op het landgoed, naar het voorbeeld van hun bedrijf ‘de Soete Suikerbol’ in Pijnacker.

 

Het plan van familie van Buuren sluit het beste aan bij de doelstelling om een voorziening voor de inwoners van Vlaardingen te zijn en meerwaarde voor de stad te creëren. Dit alles met grote aandacht voor de monumentale waarde van het complex.

 

Restauratie
Familie van Buuren heeft een doordacht en volledig uitgewerkt plan ingediend. In de voormalige huisartsenpraktijk komt een klein museum. De familie houdt verder rekening met de historische-, omgevings-, programmatische aspecten van het landgoed. Zo is er een helder plan van aanpak voor de restauratiebehoefte, aandacht voor meerdere bouwfasen, respect voor het historische gebruik van de locatie.

 

Zes plannen
In totaal zijn zes plannen ingediend. Twee plannen zijn ongeldig verklaard, omdat deze niet voldeden aan de voorwaarden. De vier geldige inschrijvingen zijn beoordeeld aan de hand van het vastgestelde stedenbouwkundige programma van eisen op het gebied van cultuurhistorie/archeologie, omgeving/groen en programma.

 

foto Cees Groen

tekst Gemeente Vlaardingen


1849 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 30 oktober 2018, 17:35