Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 19 april 2024
half bewolkt 10° Half bewolkt

Openbare besluiten college van B&W - dinsdag 13 november 2018

Woensdag 14 november 2018, 21:49u

Openbare besluiten van het college van B&W - 13 november 2018

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op: dinsdag 13 november 2018.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over stadsecoloog Vlaardingen <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen van de heer Kegel (D66) over stadsecoloog Vlaardingen vastgesteld.

 

Bijlage: Stadsecoloog (pdf, 55 kB)

 

Toelichting:
Het college heeft de beantwoording van de artikel 34-vragen van D66 vastgesteld. D66 wil weten of een stadsecoloog in Vlaardingen van toegevoegde waarde zou kunnen zijn. Schiedam en Rotterdam hebben een stadsecoloog. Binnen de huidige Vlaardingse organisatie wordt door meerdere medewerkers uitvoering gegeven aan de taken en verantwoordelijkheden op het gebied van stadsecologie. Bij complexe zaken wordt zo nodig specifieke expertise ingehuurd.

 

>> Raadsvoorstel tot Verordening Maatschappelijke Participatie Kinderen MVS 2018 <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft de nadere regels Maatschappelijke Participatie Kinderen MVS 2018 vastgesteld onder voorbehoud van het besluit van de raad tot het vaststellen van de verordening Maatschappelijke Participatie Kinderen MVS 2018. Raadsvoorstel tot Verordening Maatschappelijke Participatie Kinderen MVS 2018 vastgesteld  

 

Bijlage: Verordening Maatschappelijke Participatie Kinderen MVS 2018 (pdf, 535 kB)

 

Toelichting:
Per 1 januari 2018 is een vernieuwd kindpakket ‘Ieder kind doet mee’ beschikbaar. Dit zijn regelingen voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zoals een bijdrage voor sport- en cultuurvoorzieningen en een schoolspullenpas. Met de verordening worden de regelingen door de gemeenteraad formeel vastgesteld.

 

>> Raadsvoorstel tot instemming met het voorgenomen besluit van de burgemeester het cameratoezicht te verlengen voor de periode van 8 jaar <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot instemming met het voorgenomen besluit van de burgemeester het cameratoezicht te verlengen voor de periode van 8 jaar vastgesteld.

 

Bijlage: Cameratoezicht (pdf volgt)

 

Toelichting:
Binnen de gemeente Vlaardingen wordt op verschillende manieren gewerkt aan handhaving van de openbare orde. De inzet van cameratoezicht is daar een aanvulling op. In de raadsvergadering van 14 december 2010 heeft de gemeenteraad van Vlaardingen ingestemd met de invoering van cameratoezicht binnen het centrum van de gemeente. Cameratoezicht is met betrekking tot het handhaven van de openbare orde een complementair middel. Dit houdt in dat het een aanvullende functie heeft naast vele verschillende maatregelen die getroffen worden om de openbare orde te handhaven. Cameratoezicht draagt bij aan preventieve en repressieve inzet van de gemeente en politie. Incidenten die plaatsvinden worden sneller waargenomen, daarnaast kunnen deze beelden opsporingsonderzoeken ondersteunen en als bewijslast gebruikt worden bij strafzaken.

 

>> Evaluatie Servicepunt Woningverbetering <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft:

> kennisgenomen van de Evaluatie Servicepunt Woningverbetering
> de raadsmemo Evaluatie Servicepunt Woningverbetering vastgesteld.


Bijlage: Evaluatie Servicepunt Woningverbetering (pdf, 3 MB)

 

Toelichting:
Sinds juni 2015 is het Servicepunt Woningverbetering (SWV) als pilot opgericht. Het is een samenwerkingsverband tussen Schiedam en Vlaardingen. Het SWV biedt hulp aan VvE’s onder andere advies over activeren, sparen voor onderhoud, duurzame maatregelen en het opstellen van een Meerjaren Onderhoudsplan. Daarnaast neemt zij het initiatief om VvE’s actief te benaderen. Het betreft zaken als: wijzen op verplichting om ingeschreven te staan in de KvK en het opbouwen van een reservefonds. Ook worden er cursussen gegeven ter ondersteuning en kennisverhoging van VvE's. Het SWV heeft de afgelopen jaren zijn nut bewezen, maar er is nog een lange weg te gaan om alle VvE's in Vlaardingen actief en gezond te krijgen. In 2019 en 2020 worden de taken dan ook gecontinueerd.

 

>> Anterieure overeenkomst Waaigat (Markt 57) <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft de anterieure overeenkomst Waaigat (Markt 57) vastgesteld.

 

Toelichting:
Het college heeft besloten tot het aangaan van een anterieure overeenkomst met de ontwikkelaar van de locatie Markt 57, waar nu het Waaigat gevestigd is. Eind 2017 is de bestemming van die locatie gewijzigd van 'Centrumfunctie' naar 'Wonen' op de begane grond. Voorafgaand aan de verlening van de omgevingsvergunning moet er een anterieure overeenkomst gesloten zijn met de private ontwikkelaar, Herman Erfgoed. In de overeenkomst worden, naast kostenverhaal, alle rechten en plichten van de ontwikkelaar en de gemeente vastgelegd.

 

>> Initiatiefvoorstel schrappen urgentie voor vergunninghouders in de huisvestingsverordening <<
Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo over initiatiefvoorstel schrappen urgentie voor vergunninghouders in de huisvestingsverordening vastgesteld.


 
Bijlage: Initiatiefvoorstel (pdf, 103 kB)

 

Toelichting:
Naar aanleiding van het initiatiefvoorstel van het Algemeen Ouderen Verbond (AOV) geeft het college geen positief advies over het initiatiefvoorstel om voorrang voor vergunninghouders af te schaffen.  De gemeente heeft een wettelijke uitvoeringsplicht om vergunninghouders te huisvesten. Om verzekerd te zijn dat de vergunninghouders tijdig worden gehuisvest, moet de urgentieregeling voor vergunninghouders gehandhaafd blijven.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


732 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 november 2018, 22:01