Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Zondag 19 mei 2024
onbewolkt 19° Onbewolkt

Expositie Nieuwe Vlaardingers op reis door de stad

Donderdag 14 februari 2019, 17:41u

Expositie Nieuwe Vlaardingers op reis door de stad

 

- Zestien verhalen in zestien portretten -

 

De expositie met portretten en verhalen van vergunninghouders gaat op reis door de stad.

Sinds 11 februari hangen de foto’s in het stadskantoor, daarna gaat de reis verder naar huisartsenpraktijk Copenhaege in Holy, kindcentrum Prins Willem Alexander in West en de centrale bibliotheek in het centrum. De expositie wordt in oktober afgesloten in Museum Vlaardingen.

 

Vanaf 13 juli 2016 verscheen in het Gemeentenieuws de interviewserie Nieuw in Vlaardingen. Met deze rubriek kregen nieuwe inwoners, vluchtelingen uit met name Syrië en Eritrea, een gezicht. Ze vertelden over de manier waarop ze hun Vlaardingse leven vormgeven. Vanaf maart 2018 ontmoetten tekstschrijver Marleen Bos en fotograaf Maarten Roukema zestien nieuwkomers opnieuw.

 

Het eerste dat opvalt is de toegenomen zelfverzekerdheid, de toekomstplannen die ze maken, de dankbaarheid voor een nieuwe start. Soms is er frustratie of ongeduld, maar altijd is er de motivatie om hun doelen te bereiken.

 

Verhalen gebundeld
De zestien complete verhalen zijn gebundeld in een boekje als onderdeel van de serie Van ’t Oft naar ’t Oofd, een speciale uitgave van Streekmuseum Jan Anderson. Het boekje is voor € 2,50 te koop bij de Vlaardingse boekhandels en musea.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


792 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 14 februari 2019, 17:44