Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Maandag 29 april 2024
zeer lichte bewolking 16° Zeer lichte bewolking

Openbare besluiten college B & W - 2 april 2019

Dinsdag 2 april 2019, 20:40u

Openbare besluiten college B & W - 2 april 2019

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op dinsdag 2 april 2019.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over maatregelen overvallen <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34-vragen over maatregelen overvallen vastgesteld.

 

Bijlage:

Maatregelen overvallen (pdf, 127 kB)
 

Toelichting:

Het college van burgemeester en wethouders heeft de artikel 34 vragen van de heer Thiel over maatregelen overvallen vastgesteld.

 

>> Beantwoording artikel 34 vragen over illegaal dumpen van afval naast afvalcontainers <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording artikel 34 vragen over illegaal dumpen van afval naast afvalcontainers vastgesteld.

 

Bijlage:

Illegaal dumpen afval naast afvalcontainers (pdf, 207 kB)
 

Toelichting:

Burgemeester en wethouders hebben de artikel 34 vragen van de heer Thiel over illegaal dumpen van afval naast afvalcontainers beantwoord. Het college licht in de antwoorden toe dat de hotspots waar veel afval gedumpt wordt een aanpak op maat krijgen en dat er binnenkort een voorstel  wordt voorgelegd aan de raad voor het opleggen van bestuurlijke boetes.

 

>> Aanmeldnotitie m.e.r-beoordeling bedrijf Zevenmanshaven Oost <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de antwoordbrief aan provincie Zuid-Holland over de aanmeldnotitie m.e.r.-beoordeling ten behoeve van de vergunningaanvraag uitbreiding opslagcapaciteit (fases 2 en 3) voor een bedrijf aan de Zevenmanshaven Oost vastgesteld.

 

Toelichting:

Het college van B&W heeft een schriftelijk advies uitgebracht aan de provincie Zuid-Holland met betrekking tot de aanmeldnotitie m.e.r. voor de uitbreiding van de fases 2 en 3 van een bedrijf aan de Zevenmanshaven Oost. Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland is het bevoegd gezag in dezen. Gedeputeerde Staten heeft het besluit aan de DCMR milieudienst Rijnmond gemandateerd. De gemeente is belanghebbend bestuursorgaan voor deze aanvraag in verband met het ruimtelijk kader, namelijk het bestemmingsplan Maasoeverzone.

 

>> Kaderbrief begroting Stroomopwaarts 2020 en meerjarenraming 2021-2023 <<

Het college van burgemeester en wethouders neemt kennis van de kaderbrief begroting Stroomopwaarts 2020 en de meerjarenraming 2021-2023.

 

Toelichting:

In de kaderbrief staat aangegeven, dat er is gekozen voor een nieuwe opzet van de begroting om een verdere doorontwikkeling van Stroomopwaarts te realiseren. De doorontwikkeling is vormgegeven in de volgende programma's: preventie, inkomensontwikkeling, ontwikkeling naar arbeid, ontwikkeling werkbedrijf en bedrijfsvoering.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststelling van de regionale visie mantelzorgondersteuning <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Regionale Visie Mantelzorgondersteuning vastgesteld.

 

Bijlage: 

Visie mantelzorgondersteuning (pdf, 745 kB)
 

Toelichting:

Het college onderschrijft met de vaststelling van de regionale visie 'Mantelzorg en informele hulp' het belang van goede regionale samenwerking voor een gezonde balans tussen de draagkracht en draaglast van mantelzorgers. Sinds de inwerkingtreding van de Wet maatschappelijke ondersteuning in 2007, werken de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam samen op het gebied van ondersteuning aan mantelzorgers. Met de aangescherpte visie zetten de gemeenten de samenwerking voort met daarbij nog meer aandacht voor het vroegtijdig bieden van ondersteuning én het voorkomen van overbelasting bij mantelzorgers. De visie is ontwikkeld met behulp van betrokken partijen, belangenvertegenwoordigers, adviesraden en mantelzorgers. Als vervolg op deze regionale visie gaan de gemeenten aan de slag met een uitvoeringsplan.

 

>> Raadsvoorstel wijziging Verordening Woonruimtebemiddeling regio Rotterdam 2015 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel Wijzigingsverordening Woonruimtebemiddeling regio Rotterdam 2015 vastgesteld.

 

Bijlage:

Woonruimtebemiddeling regio Rotterdam 2015 (pdf, 209 kB)
 

Toelichting:

De raad heeft op 25 juni 2015 de Verordening Woonruimtebemiddeling regio Rotterdam 2015 vastgesteld. De verordening vervalt van rechtswege per 1 juli 2019. Het college van burgemeester en wethouders stelt nu voor om de verordening met één jaar te verlengen.

 

In aanloop naar de vaststelling van de huidige verordening in 2015 heeft de gemeente vastgesteld welke doelgroepen in Vlaardingen door schaarste moeilijk een passende woning kunnen vinden. Door het toepassen van lokaal maatwerk hebben we de woningvoorraad zo passend mogelijk kunnen toewijzen. Hierover zijn prestatieafspraken met de corporaties over gemaakt. In de periode tot 1 juli 2020 worden deze prestatieafspraken goed geëvalueerd om vervolgens een nieuwe Verordening Woonruimtebemiddeling, waarin lokaal maatwerk weer wordt meegenomen, vast te stellen. Daarom zal de geldigheid van de huidige verordening worden verlengd tot 1 juli 2020.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststelling van de Verordening bestuurlijke boete overlast in de openbare ruimte Vlaardingen met bijbehorende toelichting <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft raadsvoorstel tot vaststelling van de Verordening bestuurlijke boete overlast in de openbare ruimte Vlaardingen met bijbehorende toelichting vastgesteld.

 

Bijlage:

Verordening bestuurlijke boete overlast (pdf, 514 kB)
 

Toelichting:

Het college van burgemeester en wethouders heeft het Raadsvoorstel tot vaststelling van de Verordening bestuurlijke boete overlast in de openbare ruimte Vlaardingen met bijbehorende toelichting vastgesteld. Na twee jaar zal het effect van de bestuurlijke boete worden geëvalueerd.

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen


1286 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 2 april 2019, 21:00