Zinderende derby tussen VFC en Victoria'04

Maandag 15 april 2019, 20:23u

Donny controleert de bal

Victoria’04-VFC einduitslag: 2-3 (bij rust 0-1)

In een hectische slotfase werd de van de spanning zinderende derby in het voordeel beslist van VFC. Kort voor tijd kwam Victoria’04 op gelijke hoogte, maar in de slotseconden sloeg het noodlot voor de thuisclub toe. Een vrije trap verdween over alles en iedereen in het doel van Victoria’04: weg kampioenschap ?

VFC kreeg na vijf minuten via Nino Netten de uitgelezen mogelijkheid om de bezoekers al vroeg op voorsprong te zetten, maar zijn inzet ging net naast. De massaal aanwezige toeschouwers zagen een leuke openingsfase, waarin Donny van Balen zijn schot naast het VFC-doel zag verdwijnen.

Er ontwikkelde zich een boeiend duel, waarin beide teams voorzichtig te werk gingen om niet in het mes te lopen. VFC en Victoria kregen beide goede kansen, doch bleven lange tijd in evenwicht. De ploeg van de Sportlaan kwam uit een vrije trap in de 36e minuut op voorsprong. Nino Netten kopte een vrije trap binnen. Dit betekende de 0-1.

Tevens de ruststand van het duel.

Denzel Amus 2x raak

Vlak na de pauze was het Denzel Asmus die Victoria na een balletje breed van Donny van Balen met een hard schot vanaf links op gelijke hoogte bracht: 1-1.

De wedstrijd ging er stevig aan toe. Er waren overtredingen over en weer en er vielen veel gele kaarten. Beide teams hadden kans op een treffer. Victoria’04 was lange tijd iets gevaarlijker. Een paar minuten voor tijd leek VFC er alsnog met de winst vandoor te gaan. Victoria’04 werkte de bal slecht weg, waarvan Dimitri van der Meer met een omhaal wist te profiteren: 1-2.

Iedereen ging ervan uit, dat de wedstrijd gespeeld was. Maar een paar minuten later trok Denzel Asmus met een rake kopbal de score weer gelijk: 2-2.

Dit leek de einduitslag, maar in de slotseconden werd het toch nog via Jimmy Vleij 2-3.

Een zure nederlaag voor Victoria’04 en VFC gaat zich opmaken voor het grote feest.