Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Vrijdag 29 maart 2024
licht bewolkt 14° Licht bewolkt

Lentedegen- en Schelvispekeltoernooi bij Schermvereniging Trefpunt

Maandag 15 april 2019, 21:27u

Lentedegen- en Schelvispekeltoernooi bij Schermvereniging Trefpunt

 

Onlangs werd het 33e Lentedegentoernooi en het 23e Schelvispekeltoernooi (op sabel) geschermd. Vanuit vrijwel geheel Nederland hadden zich schermers ingeschreven. Jammer was onze Vlaamse vrienden het lieten afweten.

 

Maar de deelnemers konden zich uitleven in wedstrijden die in een sportieve sfeer verliepen. Geen onvertogen woord werd gehoord, behoudens af en toe luide overwinningskreten. De nadruk lag op ontspannen schermen en niet op hoe dan ook winnen. Er werd fel gestreden maar steeds in een vriendelijke sfeer.

 

Op beide wapens, degen en sabel, werd gemengd (dames/heren) geschermd. De aantallen deelnemende dames waren sowieso te klein om een afzonderlijk systeem te rechtvaardigen. Er was een afzonderlijk prijzenpakket voor hen.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



De Trefpunt-dames brachten het er goed vanaf. Mady Hogenboom werd glansrijk eerste en Charissa Overgoor derde. Charissa moest Beverly de Leeuw van De Vrijbuiters voor laten gaan, die dus tweede werd.

 

Bij de heren trad een sterk veld op degen in het strijdperk. De Trefpunters wisten goed van zich af te slaan. Peter van Mourik die nog maar heel kort schermt, wist op zijn eigen kalme wijze een goede negende plaats neer te zetten. Jesse Slaats, jeugdschermer, had niet zijn dag terwijl ook degen niet zijn wapen is. Een en ander zorgde ervoor dat hij genoegen moest nemen met de veertiende plaats en Erik-Jan Frenaij met de zestiende.

 

Ereplaatsen waren er hier derhalve niet voor Trefpunt. Op de eerste plaats eindigde Tristan Drenth (De Vrijbuiters); tweede werd Raul Lenderink (Deventer Schermvereniging) en derde Axl van Gameren (Schermacademie Zaïr).

 

Bij het Schelvispekeltoernooi kwamen Ronald Overgoor en Theo Kloosterman, beiden Trefpunt, op sabel niet verder dan een zesde en een achtste plaats. Sterk schermende Ryan Waasdorp (Schermcentrum Amsterdam) legde beslag op de eerste plaats, gevolgd door respectievelijk Valentijn van den Bosch (Delft Fencing Club) en Ed Ham (Zaal Kardolus).

 

Voor informatie over Schermvereniging Trefpunt Vlaardingen zie www.schermvereniging-trefpunt.nl.

 

 

tekst & foto's Jan Buijsse



1317 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 15 april 2019, 21:38