Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 28 maart 2024
licht bewolkt 10° Licht bewolkt

Openbare besluiten college B en W – dinsdag 16 april 2019

Dinsdag 16 april 2019, 21:12u

Openbare besluiten college B en W – dinsdag 16 april 2019

 

Openbare besluiten uit de collegevergadering gehouden op: dinsdag 16 april 2019

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over stoppen vuurwerkdetectiesysteem <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording van de artikel 34-vragen vastgesteld.

 

Bijlage:  vuurwerkdetectiesysteem (pdf, 97 kB)

 

Toelichting:

Het college heeft de beantwoording van de artikel 34 vragen van Ron Boers (fractie Boers) over stoppen vuurwerkdetectiesysteem vastgesteld.

 

>> Regeling reiskostenvergoeding woon- werkverkeer gemeente Vlaardingen <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de regeling reiskostenvergoeding woon- werkverkeer gemeente Vlaardingen vastgesteld.

 

Toelichting:

Het college van B&W heeft de regeling reiskostenvergoeding woon- werkverkeer gemeente Vlaardingen vastgesteld. In het kader van aantrekkelijk en goed werkgeverschap en in het kader van duurzaamheid en milieu, wordt per 1 mei 2019 de secundaire arbeidsvoorwaarde: reiskostenvergoeding woon- werkverkeer met het Openbaar Vervoer (OV) verruimd van 85% naar 100% vergoeding.

 

>> Aanwijzen leerplichtambtenaar <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het besluit aanwijzing leerplichtambtenaar vastgesteld.

 

Toelichting:

Het college heeft besloten een nieuwe leerplichtambtenaar  aan te wijzen en te belasten met het toezicht op de naleving van de bij of krachtens de Leerplichtwet 1969 gegeven voorschriften. De leerplichtambtenaar is aangesteld ter versterking van het Regionaal Bureau Leerplicht MVS. Vlaardingen is aangewezen als centrumgemeente van het Regionaal Bureau Leerplicht MVS.

 

>> Beantwoording artikel 34-vragen over de politieke indoctrinatie op scholen <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de beantwoording van artikel 34-vragen vastgesteld.

 

Bijlage: Politieke indoctrinatie op scholen (pdf, 145 kB)

 

Toelichting:

Het college heeft de artikel 34 vragen van Tim Thiel (fractie Boers) over politieke indoctrinatie op scholen vastgesteld.

 

>> Raadsvoorstel tot het niet in behandeling nemen van het verzoek tot opneming in het plan van scholen van een islamitische basisschool <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot het niet in behandeling nemen van het verzoek tot opneming in het plan van scholen van een islamitische basisschool vastgesteld.

 

Bijlage: Islamitische basisschool (pdf, 2MB)

 

Toelichting:

Het college stelt de raad voor om het verzoek van de Stichting Islamitisch College voor het stichten van een islamitische basisschool in Vlaardingen buiten behandeling te laten. De stichting had van het college tot 1 april 2019 de tijd gekregen om het verzoek aan te vullen met een prognose van het aantal te verwachten leerlingen. De stichting heeft de gevraagde aanvullende gegevens niet aangeleverd waardoor het verzoek niet in behandeling kan worden genomen.

 

>> Raadsvoorstel tot vaststellen zienswijze strategische agenda MRDH <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsvoorstel tot vaststellen zienswijze strategische agenda MRDH vastgesteld.

 

Bijlage: MRDH (pdf, 7MB)

 

Toelichting:

Burgemeester en wethouders hebben het raadsvoorstel vastgesteld ten behoeve van het indienen van een zienswijze op de strategische agenda van de metropoolregio Rotterdam Den Haag. Deze zienswijze is afgestemd met de gemeenten Maassluis en Schiedam. De zienswijze gaat in op vrijetijdseconomie, energietransitie, hoogwaardig openbaar vervoer, ontsluitingen van de rijksweg A20 en de daarmee verband houdende doorstroming op het onderliggend wegennet en tenslotte de metropolitane fietsroutes.

 

>> Vaststellen werkplan DCMR 2019 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft:

1. het werkplan DCMR 2019 van Vlaardingen vastgesteld,
2. de brief aan de waarnemend directeur van de DCMR vastgesteld.
 

Toelichting:

Jaarlijks maakt DCMR voor de werkzaamheden voor de gemeente werkplan. Het werkplan, dat gaat over milieu, is in overleg met de gemeente opgesteld. Het werkplan geeft invulling aan relevante bestuurlijke thema's, zoals risicogericht en informatie gestuurd toezicht, aanpak van veiligheids- en milieuproblematiek van specifieke branches en gebieden en energiebesparing bij bedrijven en instellingen.

 

>> Raadsmemo en aanwijzing veiligheidsrisicogebied per 18 april 2019 <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft:

1. Kennis genomen van het besluit van de burgemeester tot aanwijzing van het veiligheidsrisicogebied per 18 april 2019.
2. Het raadsmemo aanwijzing veiligheidsrisicogebied per 18 april 2019 vastgesteld.
 

Bijlage: veiligheidsrisicogebied (pdf, 314 kB)

 

Toelichting:

Het college van burgemeester en wethouders heeft het raadsmemo met betrekking tot het aanwijzen van het veiligheidsrisicogebied per 18 april 2019 vastgesteld.

 

>> Raadsmemo gewijzigde planning Evenementennota <<

Het college van burgemeester en wethouders heeft de raadsmemo gewijzigde planning Evenementennota vastgesteld.

 

Bijlage: Evenementennota (pdf, 84 kB)

 

Toelichting:

Het college heeft een raadsmemo vastgesteld met een gewijzigde plannning voor het opleveren van een geactualiseerde Evenementennota. De actualisatie van die nota hangt samen met de nog te ontwikkelen visie op evenementenbeleid. Deze visie is op haar beurt afhankelijk van bredere kaders, onder andere de Toekomstvisie (4e kwartaal 2019), het nieuwe cultuurbeleid (startnotitie 1e kwartaal 2020) en citymarketing (startnotitie 3e kwartaal 2020).

 

 

berichtbron Gemeente Vlaardingen

 


1195 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 16 april 2019, 21:19