Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Donderdag 13 juni 2024
bewolkt 11° Bewolkt

Woonwinkel Het Waaigat stopt, maar verkoop beddengoed gaat met De Beddengoedkraam door !

Donderdag 29 augustus 2019, 17:51u

Woonwinkel Het Waaigat stopt, maar verkoop beddengoed gaat met De Beddengoedkraam door !

 

Zaterdag 31 augustus is de allerlaatste openingsdag van 10:00 tot 16:00 uur voor woonwinkel Het Waaigat.

 

Al op 1 maart 2018 sloot de woonwinkel haar deuren. Jarenlange omzetdaling en sterk veranderde marktomstandigheden deden de familiezaak na 102 jaar te hebben bestaan besluiten ermee te stoppen. Er waren echter nog voldoende meubelen, bedden en kadoartikelen om uit te verkopen, waardoor de winkel nog op vele woensdagmiddagen en zaterdagen geopend was voor deze leegverkoop.

 

Komende week gaat het pand bij de notaris “over” naar de nieuwe eigenaar projectontwikkelaar Hermon Erfgoed.

Deze gaat 17 woningen realiseren in het prachtig pand aan de Markt. Vlaardings Architektenbureau Houdijk heeft hiervoor het plan gemaakt, wat inmiddels ook is goedgekeurd door de gemeente. Het pand krijgt zo een prima bestemming.

 

>> artikel gaat verder onder de afbeelding << 

Maar is het dan helemaal “over en uit” ?

Niet helemaal, want de verkoop in beddengoed gaat door !!

 

Cees Groen, de 4e generatie van de familiezaak, verkocht 20 jaar lang beddengoed in Het Waaigat.

Cees Groen: “De verkoop van goede kwaliteit beddengoed is altijd prima geweest bij ons. Dat merkte je meteen toen we onze beddengoed collectie gingen uitverkopen. Deze was met de lagere prijzen eigenlijk zo uitverkocht. “Jammer dat we deze kwaliteit dadelijk niet meer bij jullie kunnen kopen”, vertelden veel klanten. Dit zette mij toch aan het denken …

 

Een praatje met onze beddengoed leverancier Beddinghouse leverde iets moois op : we gingen “inkopen voor de uitverkoop”. Dessins die over zijn bij Beddinghouse van een vorige collectie, koop ik nu voordelig in en kan ik zo ook met leuk voordeel aan de klant verkopen!  Dus de mooie kwaliteit zoals onze klanten al jaren gewend zijn, voor hele mooie prijzen !

 

In het begin kocht ik “zuinigjes” een paar koopjes in, die dan binnen een paar weken verkocht waren. Ik kocht nog wat meer in en zo nog een paar keer. Dit is zo gaandeweg wat uit de hand gelopen…

Een nieuw verkooppunt vond ik voor de donderdag op weekmarkt De Loper en op zaterdag op het Veerplein. Zo sta ik nu niet in een winkelpand met 4 etages, maar achter een 4 meterkraam vol met beddengoed. De naam laat zich gemakkelijk raden : De Beddengoedkraam.

 

Voor meer info : www.debeddengoedkraam.nl

 

Donderdagmorgen weekmarkt De Loper van 08:00 tot 13:00 uur

Zaterdag weekmarkt Veerplein van 09:00 tot 16:00 uur

 3103 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 8 december 2021, 13:05