Vlaardings Nieuws
Het laatste en leukste nieuws uit de Haringstad
Dinsdag 23 april 2024
licht bewolkt 10° Licht bewolkt

Zaterdag 16 november : intocht Sinterklaas met ruim 250 Pieten !!

Donderdag 10 oktober 2019, 23:02u

Sinterklaas brengt spektakel in de Vlaardingse haven

Zet zaterdag 16 november maar in je agenda!

 

Zaterdag 16 november 2019 is een dag die je niet wilt missen in Vlaardingen!

Die dag vieren we de aankomst van Sinterklaas in de Vlaardingse haven met weer een overvol, gezellig programma. Zorg dat je die dag om 9.20 uur langs de haven staat, want dan komt de stoomboot aan bij de Visbank. Sinterklaas vindt het heel bijzonder om speciale gasten mee naar onze haringstad te nemen. Dit jaar neemt hij maar liefst twee flyboardpieten en twee jetskipieten mee die al vanaf 9.00 uur voor een waar spektakel zorgen in de Vlaardingse haven. Dus zorg dat je op tijd bent.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<


Dit jaar maar liefst twee flyboardpieten en twee jetskipieten !


Al sinds 1973 viert Vlaardingen de intocht van Sinterklaas uitbundig. Ruim 400 vrijwilligers zorgen er ook dit jaar weer voor dat alle kinderen en hun ouders een mooi feest kunnen beleven. Sinterklaas vaart de haven binnen met ruim 250 pieten. Circuspieten, glutenpiet, feestpieten, roetveegpieten, fruitpieten, danspieten, muziekpieten en tientallen themapieten maken de intocht voor ieder kind tot een feest.

>> artikel gaat verder onder de afbeelding <<



Live-uitzending volgen?

Voor wie niet zelf bij de intocht aanwezig kan zijn, is het ook dit jaar weer mogelijk om de feestelijkheden te volgen via de live-uitzending op www.sintinvlaardingen.nl en live op Facebook. Dat levert weer mooie beelden op van de haven en het historische centrum van Vlaardingen.

Sinterklaas vindt dat zelf ook heel bijzonder: “Ik kijk er enorm naar uit om weer naar Vlaardingen te komen. Om al die vrolijke gezichtjes te zien aan de haven en in de stad. Voor wie niet naar het centrum kan komen, is er, zo heb ik vernomen, weer een live-uitzending. Vorig jaar hebben er zelfs mensen in Canada, Zuid-Afrika en Zweden gekeken. Dat is toch prachtig?”

 

Houd de komende weken www.sintinvlaardingen.nl en www.facebook.com/sintinvlaardingen of www.instagram.com/sintinvlaardingen in de gaten voor alle informatie.

 


1352 keer bekeken • Laatst gewijzigd op 10 oktober 2019, 23:09